Tuesday, July 30, 2013

Festival ReCreativ-Patterns, editia II


Asociația Re/Creativ vă invită în perioada 2 - 4 august 2013 la Festival ReCreativ – Patterns, ediția a 2-a,  un eveniment care reunește pentru a doua oară ateliere care abordează două modalități diferite de lucru: atelierele creative și expoziții. Prima ediție din 2012 a dus întâlnirile desfășurate dincolo de limitele unor spații de ateliere clasice și expuneri culturale tradiționale în sfera publică de care aparțin, iar după studierea comunicatelor și articolelor apărute, au adus Festivalul ReCreativ la o recunoaștere națională.

Activitățile propuse anul acesta se plasează la granița dintre artă și meșteșug, prin expoziții, permacultură urbană, ateliere de pictat ceainice, confecționat hârtie manuală sau cioplit în lemn, lecturi de povești cu tema meșteșugului pentru copii,  locuri de înviorat unde pot fi răsfoite reviste de povestiri, de arhitectură, de cultură, photo booth unde participanții pot să se fotografieze în voie.  Sunt peste 15 activități la care băimărenii pot participa prin înscrierea online aici.

 Festivalul ReCreativ prin evenimentele sale teoretice și practice este deschis pentru toți participanții care tind să aibă un interes comun în domeniul inovației într-un spațiu generos creat de posibilitățile de exprimare ale secolului XXI.

Festivalul este un apel pentru nou,  prezentând modele inspirate de bună practică și având în vedere dezvoltarea unei viziuni artistice creative viabile prin artă și știință  și promovând debutul artistic sub diferite forme, încadrarea acestuia în viitorul nostru, compus în așa fel încât să devină realitate.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 2 august, ora 12.00 la Bastionul Măcelarilor

Organizator: Asociația Re/Creativ
Parteneri: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Centrul de Politici Publice,          Faimar
Colaboratori: Mihai Dan Mustea – fotografie, Centrul Județean de Conservare și Valorificare a Tradiției și Creației Populare Maramureș, Magix.
Sponsori: Ceconii, Le Bistrot, Cafeneaua Nouă, Restaurant Centro
Parteneri media: Graiul Maramureșului, Revista de Povestiri, Decât o Revistă, Zeppelin, TL+,  Revista Atelierul, Afișier, Made in Transylvania

No comments:

Post a Comment