Thursday, June 27, 2013

Lansarea concursului “Actionam Responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala”

Comunicat de presa

Bucuresti, 20 iunie 2013. Federatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatia „Institutul pentru Politici Sociale” a lansat concursul national “Actionam Responsabil! - competitia initiativelor de responsabilitate sociala”.

Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate socialala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONGurilor, asociatiilor de IMMuri  si camerelor de comert.

Proiectele de responsabilitate sociala pot fi inscrise in competitie in perioada 10 iunie – 31 iulie 2013, pe unul din urmatoarele domenii:
a. Respectarea si promovarea drepturilor omului si practici in domeniul relatiilor de munca;
b. Protectia mediului;
c. Practici corecte de operare;
d. Protectia consumatorului;
e. Implicarea si dezvoltarea comunitatii;
f.  Promovarea responsabilitatii sociale in companii
„Dupa aproape 3 ani in care am promovat valorile si principiile responsabilitatii sociale, in care am atras peste 250 de organizatii partenere in retea,  am antrenat in workshop-uri si training-uri 500 de persoane, am scris zeci de articole pe diferite domenii, am selectat aproximativ 50 de proiecte ca modele de buna practica la nivel national, a venit momentul sa provocam atat partenerii din retea, cat si alte organizatii care au valori similare, sa gandeasca si sa implementeze proiecte performante de promovare a responsabilitatii sociale. Si suntem mai mult decat bucurosi sa ii premiem pe cei mai buni, asa cum se cuvine, si prin aceasta sa le dam un imbold, dar si un spriin pentru a-si pune ideile in practica’’ Rodica Lupu, senator JCI Romania, manager  „Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC”

 Vor fi premiate cele mai bune 12 proiecte. Primele sase proiecte vor primi cate 16.000 lei fiecare, iar urmatoarele sase cate 10.000 lei fiecare. Valoare totala a premilor acordate va fi de 156.000 lei.

 Evaluarea preliminara a proiectelor inscrise in competitie se va realiza de catre un juriu de specialitate in perioada 1 august – 31 august 2013, urmand ca evaluarea finala sa aiba loc intre 1 si 14 septembrie.

Anuntarea castigarilor se va face pe website-ul www.actionamresponsabil.ro  pe data de 15 septembrie 2013. O festivitate de premiere va fi organizata in luna noiembrie 2013.

Despre proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua sociala RSC”

Cofinantat prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” este destinat promovarii dialogului social si solutionarii provocarilor cu care diferite organizatii se confrunta in implementarea initiativelor de responsabilitate sociala. Pana in prezent, echipa a creat deja o retea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, acestia comunicand in permanenta informatii, stiri si rapoarte de RSC prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.

Pana in prezent, in cadrul proiectului au avut loc 7 conferinte regionale, 5 conferinte nationale si o conferinta internationala, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager in Responsabilitate sociala cu acreditare ANC pentru 160 de participanti, reprezentanti ai ONGurilor, asociatiilor de IMMuri, camerelor de comert, comitetelor sectoriale, sindicatelor si patronatelor  si 6 mese rotunde acestea reunind peste 800 de participanti, reprezentanti din corporatii, IMM-uri, patronate, asociatii si diverse organizatii ale societatii civile. Cele 8 centre regionale asigura in mod constant asistenta directa organizatiilor si persoanelor interesate, la sediile din orasele: Bucuresti, Iasi, Constanta,  Cluj-Napoca, Timisoara,  Craiova, Ploiesti, Targu Mures, Brasov.

Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati: www.actionamresponsabil.ro
Contact presa: Alina Aura Gheorghe, alina.gheorghe@actionamresponsabil.ro, tel. 0762.248.178


Regulamentul concursului este disponibil spre consultare aici.
Formularul de inscriere este disponibil aici pana la data de 31 iulie 2013.

No comments:

Post a Comment