Sunday, July 29, 2012

N.O.D.

Anul acesta se contureaza un proiect pilot numit N.O.D. (Networking with Ordinary Design) care are ca finalitate materializarea unor proiecte de landart (amenajare de spatii verzi). O parte din scopul acestui proiect consta in constientizarea  importantei valorificarii si protejarii contextului natural, iar pe de alta parte se urmareste dezvoltarea caracterului creativ si comunicarea acestuia.

 Timpul de desfasurare va fi de 4 zile, exceptand o echipa  care a abordat un proiect mai ”ambitios”acesta necesitand cu aprox 2 zile in plus. S-a pornit initial pe ideea a 5 echipe dar odata cu deschiderea sesiunilor de brainstorming exista si posibilitatea de comasare sau asociere intre echipe. Fiecare echipa va fi  formata din 5 voluntari (cifra orientativa), acesti voluntari fiind condusi de 2-3 peisagisti si arhitecti, echipele fiind mixte.  


Actul de manifestare va fi acela de landart, incercam cu minim de resurse sa activam interesul pentru zona si sa expunem povestea din regiune. Instalatiile propuse spre realizare pot avea fie un rol functional sau pur si simplu  pot sa fie o manifestare abstracta. Se lucreaza deja la idei si solutii pentru cateva situri vanate de echipe pe care le mentionam in ordinea popularitatii : Lacul albastru, Traseul Apei, ruinele de la putul Francisc si potecile ce leaga locatiile de pe Dealul Minei.

Incheiem prin a va reaminti ca:  Nod is not a knot of nodding.
Perioada de desfasurare 9-12 august 2012.





No comments:

Post a Comment